Huvud / Näring

Magnesia för gravida kvinnor recensioner

Nu är jag i en liten chock.
På sjukhuset hade jag 50 ml droppar magnesia i 7 dagar. Vad du kan förvänta dig av framtiden?

Min äldste son är, tror jag, en mästare i magnesia. Jag låg på lagring tre gånger, två gånger droppade jag den (11 dagar i rad i 15 veckor, 15 dagar - i 23-24 veckor) och injicerades sedan intramuskulärt vid 32-35 veckor. Och allt är okej hos oss. IMHO, det är viktigare att hålla graviditeten än att bry sig om obevisade hypoteser. Någon säger att no-shpa är ett fruktansvärt odjur, någon - från vitaminer freak barn föds. Och vi är rädda för allt

ginny, enligt min mening, är ordinerat i piller från en annan, där går det genom matsmältningskanalen, med sina egna effekter. Tar bort överflödig vätska från exempelvis organ. därför är det ordinerat för polyhydramnios och för alla hydrocephalus.

Såvitt jag vet är cerebral pares ett födelsetrauma, var gör magnesia?
Jag sattes på droppare med magnesia under hotet om graviditetsavbrott
Förresten läste jag att Ginepral, som ordineras i händelse av ett hot, också är vansinnigt skadligt för barnet. men detta är också nonsens

»Tillagd senare

Nej så klart
samma som att tro att papaverin intramuskulärt kan undvikas genom att sätta in suppositorier

Till vem droppade du magnesium länge? Med ett barn av normer?

  • 15 september 2018
  • Svar

Vårt val

I strävan efter ägglossning: follikulometri

Rekommenderad

De första tecknen på graviditet. Omröstningar.

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Graviditetssymtom, 13 september 2019

Rekommenderad

Wobenzym ökar sannolikheten för befruktning

Rekommenderad

Gynekologisk massage - effekten är fantastisk?

Irina Shirokova publicerade en artikel i gynekologi 19 september 2019

Rekommenderad

AMG - anti-Müllerian hormon

Sofya Sokolova publicerade en artikel i Analyser och undersökningar, 22 september 2019

Rekommenderad

Populära ämnen

Författare: // Ira //
Skapad för 12 timmar sedan

Författare: Mamma i en kub)))
Skapad för 18 timmar sedan

Författare: Qwerty30
Skapad för 12 timmar sedan

Författare: Enma13Ai
Skapad för 8 timmar sedan

Författare: Tarakashka
Skapad för 14 timmar sedan

Författare: London-london
Skapad för 5 timmar sedan

Författare: Goldilocks //
Skapad för 15 timmar sedan

Författare: iriroman
Skapad för 12 timmar sedan

Författare: Vredinka87
Skapad för 4 timmar sedan

Författare: Katarina_SH
Skapad för 15 timmar sedan

Om webbplatsen

Snabblänkar

  • Om webbplatsen
  • Våra författare
  • Webbplatshjälp
  • Reklam

Populära avsnitt

  • Forum för graviditetsplanering
  • Basaltemperaturdiagram
  • Reproduktivt hälsobibliotek
  • Recensioner om kliniker om läkare
  • Kommunikation i klubbar för PDR

Materialet som publiceras på vår webbplats är av informativt syfte och är avsett för utbildningsändamål. Använd dem inte som medicinsk rådgivning. Att bestämma diagnosen och välja en behandlingsmetod förblir din behandlande läkares exklusiva befogenhet!

Kardiovaskulära läkemedel MosPharma Magnesiumsulfat - översyn

Detaljer om dropparna av magnesia under graviditeten. Min kamp med ton. Biverkningar och resultat.

God eftermiddag, kära läsare. I min översikt i dag kommer vi att prata om droppare av magnesiumsulfat eller, som det populärt kallas, magnesia.

Jag måste säga genast att jag skriver den här recensionen "hot on the trail", eftersom jag för bara en vecka sedan fick chansen att besöka sjukhuset med en diagnos av hypertonicitet vid livmodern vid 22 graviditetsveckor. Det är känt att de inte känner till en sådan diagnos över hela världen och de behandlar det verkligen inte med magnesium, men i Ryssland och OSS-länderna har även en fysiologisk normal kontraktion i livmodern bråttom att behandla och eliminera. Tja, min graviditet är väldigt efterlängtad för mig, så jag gav efter för läkarnas tryck och åkte till sjukhuset, där jag omedelbart ordinerades 5 droppar magnesiumsulfat, 1 dropper med en volym på 200 ml per dag.

Det här är inte min första upplevelse av att "injicera" med magnesia, innan det fick jag också dessa droppar under en period av 16 veckor av samma anledning. Förra gången var jag väldigt hård mot denna "mirakeldricka": under dropparen kastades jag ständigt i feber, mitt ansikte blev rött, en brännande känsla kändes både i halsen och i ögonen, den plats där nålen sattes in fruktansvärt klämd och öm, och förutom allt Jag kände inte den utlovade "avslappnande effekten", utan tvärtom observerade hur min mage bokstavligen kom till ton med separata tuberklar. Det vill säga, du ljuger för dig själv och plötsligt står livmodern upp med en stav och ökar i storlek precis framför dina ögon. Sedan kunde jag tortera bara tre droppare och sprang hem. Följaktligen gjorde jag följande slutsats - botemedlet är ineffektivt eller helt enkelt inte passar mig.

Den här gången tog jag chansen och försökte igen. Alla samma 200 ml, alla samma sjukhusväggar, men av någon anledning var effekten helt annorlunda.

Till att börja med kommer jag att förklara för en allmän förståelse att magnesiumsulfat inte tillförs genom venerna i sin rena form, det måste störas med saltlösning. Jag vet inte de exakta proportionerna, men jag behöver det inte, eftersom sjuksköterskan gör allt detta..

Det bör också läggas till att droppare är den mest föredragna metoden för att avge läkemedlet till slutpunkten, eftersom magnesiainjektioner är mycket, mycket smärtsamma och nyligen har använts mindre och mindre..

Så jag kommer att fortsätta. För det första bestämde jag mig för den här gången att minska dropphastigheten till ett minimum och förlänga "nöjet" längre för att minska biverkningarna och öka effektiviteten. För det andra tog jag en annan kroppsposition: inte ligga på ryggen, som vanligtvis görs och som jag låg förra gången, utan ligga på min sida. Och vet du vad? Dropparen är lättare att bära.

Det första droppet fick mig naturligtvis att "svettas", jag kastades igen i feber, men väldigt acceptabel. Jag klagade till min behandlande läkare, men han försäkrade mig att den terapeutiska effekten definitivt skulle komma efter några droppare, och nu måste jag ha tålamod, även om jag känner mig mer tonad under dropparen själv.

Och det är sant, från och med den andra dropparen kände jag lite lättnad: magen blev mjukare, livmodern spände mindre och biverkningarna störde mig praktiskt taget inte. Förresten, den avslappnande effekten manifesterades också av den konstanta viljan att sova, men för mig blev det ett plus - vad mer att göra på sjukhuset?

Efter den tredje dropparen genomgick jag en ultraljudsundersökning och läkaren såg ingen ton på ultraljudet. Naturligtvis gjorde det mig väldigt glad och jag kände mig mycket lättare: magen slutade "förvandlas till sten" och märkbart slappna av. Efter en hel kurs på 5 IV-preparat kände jag mig ganska bra och blev utskriven hem. Läkaren rekommenderade ett skyddsregime, det vill säga ett minimum av ansträngning och maximal vila, samt att ta Magne B6 forte för att förhindra högt blodtryck (samma magnesium, bara i tabletter, tyvärr har inte den önskade effekten).

Vad har jag lärt mig av allt detta?

För det första, även om livmodern är ett muskulärt organ och kan helt dra ihop sig (den så kallade normotonusen), måste du fortfarande övervaka dina känslor, och om perioderna med "sten" -buk blir alltför frekventa under dagen är det dags att vidta åtgärder, eftersom konstant hypertonicitet kan orsaka för tidig förkortning av livmoderhalsen, vilket kan orsaka för tidig födsel. Därför bör du i varje specifik situation bara fokusera på dina egna känslor..

För det andra kan magnesiumsulfat påverka kroppen på olika sätt vid olika tidsperioder (vilket faktiskt följer av min erfarenhet).

För det tredje är magnesiumsulfat svårt att tolerera, men efter de första dropparna uppstår missbruk och biverkningarna avtar.

För det fjärde bör läkemedlet droppas långsamt, helst cirka 2-3 timmar, om vi talar om 200 ml lösning.

Och för det femte fungerar magnesium verkligen och slappnar av livmodern, så jag ångrade inte det sista sjukhusvistelsen av behandlingen. Jag vet inte hur länge effekten kommer att vara, men jag vill tro att allt kommer att bli bra =)

Trots alla biverkningar ger jag 4 stjärnor av 5, för jag är nöjd med det slutliga resultatet.

Magnesia under graviditeten

Under hela födelseperioden kan många situationer uppstå när en kvinna behöver behandling. Dessutom förknippas de inte bara med moderns hälsa utan också med fostrets tillstånd och själva graviditeten: ofta syftar medicinska recept specifikt till att bevara det..

Bland de många läkemedel som oftast ordineras för gravida kvinnor är magnesium inte det sista. Dessutom, om du läggs in på sjukhuset är det nästan säkert att du inte kommer att klara dig utan administrering av magnesiumsulfat. Det händer att den blivande mamman droppas eller injiceras med magnesium under en tillräckligt lång tidsperiod, och frivilligt tvivel om säkerheten vid sådan behandling kryper in..

Att fråga läkare om det är farligt och tillrådligt att injicera magnesium under graviditeten är åtminstone dumt, för när du har ordinerats det är det naturligtvis inte utan anledning. Att fråga icke-läkare om det är detsamma, för de kan och bör behandla. Du kan bara samla in den tillgängliga informationen om syftet med magnesia under graviditeten och dra några egna slutsatser. Men det är fortfarande mycket bättre att hitta en läkare som du kan lita på utan villkor.

Varför ordineras magnesium för gravida kvinnor??

Magnesia, eller magnesiumsulfat, har ett antal specifika egenskaper som hjälper till att behandla vissa sjukdomar och tillstånd hos en gravid kvinna och förhindra utveckling av komplikationer och missfall. I synnerhet normaliserar magnesia blodtrycket, slappnar av blodkärlets väggar, påskyndar eliminering av vätska från kroppen och slappnar av musklerna. Således föreskrivs magnesia under graviditet för eklampsi, gestos med nefropati och kramper, med svullnad, högt blodtryck (högt blodtryck) och en benägenhet för tromboflebit. Magnesium administreras också i händelse av en akut brist på det i en gravid kvinnas kropp och med det befintliga hotet om för tidig födsel..

Magnesia-behandling under graviditeten

Du bör veta att en så bred effekt av magnesiumsulfat endast är möjlig med dess intravenösa eller intramuskulära administrering. Om du tar pulvret internt, förutom den laxerande effekten, kommer du inte att känna något annat - från tarmkanalen kommer magnesium praktiskt taget inte in i blodet.

Mängden och koncentrationen av magnesium som administreras till en gravid kvinna beror på svårighetsgraden av hennes tillstånd. Vanligtvis ordineras 25% magnesium med en enda dos på 20 ml. I den första graden av nefropati, till exempel två gånger om dagen, i den andra graden - fyra gånger.

Vem fick magnesiumfallet under graviditeten? En fråga till dig.

Jag droppade i 10 dagar, med barnet är allt ok

vid ett senare tillfälle ordineras ginipral

Trycket sjunker med det, men svart sött te kan korrigeras om det faller

arbetskraftsaktiviteten troligen inte på grund av magnesia var svag
jag och magnesium droppades och drack ginipral fram till 38 veckor

Jag klagar inte på familjeaktivitet))

Det var ett hot om avbrott vid den 12: e veckan, låg på bevarande. Diagnosen lät som "hotad av missfall". Det skildes av moderkakan på två ställen med hematom, livmodern var i god form.

De droppade magnesia. Som flickorna korrekt skrev här minskar magnesium blodtrycket kraftigt. Och jag är redan hypotonisk - mitt fungerande AD-90/60. Jag kom ihåg dagen då besökarna på sjukhuset upprörde mig känslomässigt, mot bakgrund av upprörda känslor, började mina livmodersammandragningar och svåra smärtor i nedre delen av buken plötsligt. De satte in magnesia - klockan var 22.00. Med tanke på att det skulle droppa väldigt långsamt ville jag verkligen sova, jag själv, en idiot, tog och flyttade ringen som reglerar droppflödet - ökade dropphastigheten (jag visste inte att trycket skulle sjunka kraftigt). Mycket snabbt kände jag att jag inte kunde knyta näven, jag började bli väldigt sjuk och kräkas. Jag bad flickan att hjälpa mig på avdelningen - tillsammans med dropparen, gå till tvättstället (på avdelningen). Från vertikalisering (när blodet sjunker och trycket fortfarande minskar) kände jag mig riktigt dålig, att jag kräkade och att jag inte var stark, plus att jag var yr. Sedan började jag inse att jag tappade medvetandet och låg med huvudet på diskbänken. Medan min granne skrek m / s - det var söndag - kollapsade jag på golvet nära tvättstället. Jag vaknade från att dras till sängen och piskade på kinderna. Då uppstod ett misslyckande. Men jag minns att läkarna från intensivavdelningen sprang in på avdelningen, ryckte min säng från väggen, 4 läkare bråka snabbt om. När jag kom tillbaka till medvetandet hörde jag ibland ”adrenalin!”. Jag injicerades med något annat i venerna på båda armarna, men av någon anledning "stängdes" venerna och några av injektionerna gjordes i låret och den supraklavikulära venen. De höjde mitt tryck, för den sjönk från 90/60 till 40/20, pulsen var knappt påtaglig. Jag vet inte hur allt varade i tid - jag "föll igenom" med jämna mellanrum (eller kom ibland till förnuft - (?)), Det var någon form av förvirring. När jag äntligen kom till mig själv, satte de mig äntligen på dropp med Ringers lösning och lät mig sova. Och jag hade bara inte styrkan att öppna munnen och säga ett ord. Ibland öppnade jag mina ögon och var rädd för att sakna droppänden så att luften inte skulle gå. Och det fanns ingen styrka att ringa m / S (som somnade i sitt rum). Jag vaknade av smärta och kakor i min hand - det visade sig att jag rörde min hand i en doze, nålen gick fel och en del av lösningen hälldes ut under huden. Det var en lätt svullnad på armen (följt av flebit). Jag hade tillräckligt med styrka för att dra ut nålen själv, sedan stängde jag av den till morgonen. Och på morgonen, när de tog blod från en ven till mig, började jag förlora medvetandet från att se det. Tja, m / s som var i tjänst på natten blev så överväldigad att hon omedelbart ringde en återupplivningsanordning. brigaden som kom springande till mig på natten. Så deras livräddare ropade fortfarande till m / s att vad i helvete skulle jag ta analysen, och inte laboratorieassistenten kom till mig.

Tack och lov, hon uthärde graviditet (hon var på sjukhuset från 12 till 16 veckor). Hon födde (med svårighet, men själv) sin son - 57 cm 4,5 kg. Nu är han tio år gammal :)

Vad ordineras Magnesia under graviditet

I artikeln pratar vi om magnesium under graviditeten. Vi kommer att berätta varför droppare ordineras med det under första, andra och tredje trimestern, i vilka fall jag ger injektioner intravenöst och intramuskulärt. Du kommer att lära dig hur läkemedlet påverkar fostret, vad är indikationerna, kontraindikationerna och biverkningarna, recensioner.

Vad är Magnesia

Magnesia (magnesiumsulfat, epsomsalt) är ett läkemedel som produceras i form av ett vitt pulver eller en lösning. Den innehåller endast magnesiumsalt av svavelsyra, det finns inga föroreningar eller ytterligare ämnen.

Utseende (foto) av magnesia

På grund av ett brett spektrum av användbara egenskaper används verktyget aktivt inom olika medicinska områden: gynekologi, neurologi, gastroenterologi etc..

Gynnsamma funktioner

Magnesia har följande medicinska egenskaper:

  • lindrar smärta;
  • eliminerar spasmer;
  • vidgar blodkärl;
  • eliminerar och förhindrar uppkomsten av kramper;
  • har en laxerande effekt;
  • har en positiv effekt på nervsystemet;
  • eliminerar ödem;
  • stimulerar gallflödet;
  • minskar livmodern
  • har en antiarytmisk effekt.

Ansökningsmetoder

Läkande egenskaper på kroppen manifesteras baserat på metoden för applicering av magnesiumsulfat: oral, intramuskulär, intravenös.

Vid användning oralt uppträder koleretisk och laxerande effekt 1,5-3 timmar efter att du har tagit suspensionen och varar i 4-6 timmar. Den laxerande effekten uppstår på grund av det faktum att läkemedlet främjar flödet av vatten in i tarmlumen, vilket resulterar i att avföringen flytande. Med sin ökade volym börjar tarmperistaltik arbeta mer aktivt, vilket leder till avföring.

Den terapeutiska suspensionen kan också användas för förgiftning med kvicksilver, bariumsalter, arsenik och bly. I dessa fall binder den till giftiga ämnen och tar dem sedan ut tillsammans med avföring..

Användningen av injektioner av Magnesia intramuskulärt och intravenöst har en antikonvulsiv, hypotonisk, antiarytmisk, vasodilaterande och lugnande effekt. Höga doser av läkemedlet kan ha en hypnotisk, läkemedelsliknande och tokolytisk effekt.

Efter injektionen av Magnesia intramuskulärt börjar det agera en timme senare, och effekten varar i 3-4 timmar. När det administreras intravenöst börjar läkemedlet att verka omedelbart och effekten varar i en halvtimme..

Magnesia-lösningen används för elektrofores, kompresser, terapeutiska bad samt lokala effekter på skadade områden.

Släpp formulär

Magnesia produceras av många olika läkemedelsföretag, men det finns bara flera typer av frisättningsform:

  • pulver för beredning av en suspension, som tas oralt;
  • 25% lösning för intravenös och intramuskulär administrering i form av ampuller om 5 eller 10 ml.

Vad används det under graviditeten

Magnesia används också aktivt under födelseperioden. I det här fallet används det för att behandla preeklampsi, eklampsi, liksom hotet om för tidig födsel och associerade symtom..

Sen toxicos, även känd som preeklampsi, arteriell hypertoni och gestos, leder till uppkomst av ödem, högt blodtryck och uppkomsten av protein i urinen. Om behandlingen ignoreras kan komplikationer uppstå i form av synproblem, placentaavbrott, fördröjd utveckling av barnet i livmodern, blödning i tarmarna eller levern och njursvikt. Och om preeklampsi förvandlas till eklampsi, kan den gravida kvinnan i detta fall uppleva svimning med kramper, patologiska förändringar i blodet, som är fyllda med fostrets och moderns död..

Magnesia droppers bör inte användas strax före leverans.

Användningen av Magnesia vid de första tecknen på patologiska processer i den förväntade mammans kropp, såsom gestos, ödem, protein i urinen eller ökat blodtryck, minimerar risken för komplikationer. Det är därför som experter rekommenderar att kvinnor med sådana sjukdomar går till sjukhuset för bevarande och genomgår behandling med magnesiumsulfat..

Enligt västerländska studier observeras preeklampsi hos endast 2-8% av alla graviditeter. Men varför injiceras hon med gravida kvinnor? Låt oss ta reda på det.

I Europa och USA ordineras droppare med magnesia oftast under tredje trimestern som ett profylaktiskt medel och för behandling av preeklampsi..

I Ryssland används magnesiumsulfat i sådana fall:

  • förekomsten av ödem - i detta fall har läkemedlet en diuretisk effekt;
  • tecken på gestos: ökat blodtryck, ödem, urinprotein och kramper (med komplikationer);
  • magnesiumbrist i kroppen;
  • som lugnande medel;
  • för att förebygga eller predisposition för utveckling av blodproppar;
  • i form av ett tokolytiskt medel - för hypertonicitet och för avslappning av släta muskler;
  • i den komplexa behandlingen av placentabrott, fostertillväxthämningssyndrom.

Vilka fördelar ger Magnesia frukt? Det skyddar barnets nervvävnader, skyddar mot cerebral pares, har en gynnsam effekt på ämnesomsättningen, är ett utmärkt förebyggande av låg kroppsvikt hos nyfödda..

I början av graviditeten används magnesiumsulfat som ett tokolytiskt medel för livmodern. Men under första och andra trimestern är användningen av läkemedlet för detta ändamål inte meningsfullt på grund av att läkemedlet endast verkar på släta muskler under sammandragningen, det vill säga under sammandragningar. Dessutom tenderar Magnesia att tränga igenom placentabarriären, som ett resultat av detta är det olämpligt att använda läkemedlet under första trimestern, eftersom detta kan skada fostrets utveckling.

Ibland ordineras gravida kvinnor elektrofores med magnesia. Fördelen med denna teknik är möjligheten att leverera ämnet direkt till livmodern, och en betydande nackdel är närvaron av kontraindikationer såsom kramper och sen toxicos. Baserat på detta kan elektrofores användas som ett profylaktiskt medel med hög risk för gestos, men inte med dess direkta terapi..

Behandling och dosering

Som vi redan skrev används Magnesia internt, injiceras intramuskulärt eller intravenöst. Låt oss se i vilka fall och hur alla dessa användningar tillämpas:

  1. Magnesiainjektioner under fertil tid används sällan på grund av smärtsam och långvarig administrering - de första 3 ml injiceras inom tre minuter. Magnesia injiceras intramuskulärt till blivande mödrar som regel endast av akutläkare om den gravida kvinnan har högt blodtryck. I det här fallet blandas läkemedlet med ett bedövningsmedel.
  2. 25% magnesiumsulfatlösning tas oralt som ett koleretiskt och laxermedel.
  3. Intravenös lösning injiceras långsamt, från 5 till 20 ml upp till två gånger om dagen. För detta ändamål används vanligtvis droppare. Snabb administrering av läkemedlet är förbjudet, eftersom det kan framkalla fostersyresvält och snabb hypotoni. Den exakta doseringen och varaktigheten av behandlingen kan endast ordineras av en läkare, baserat på den gravida kvinnans tillstånd. Vanligtvis överstiger behandlingstiden inte en vecka.

Under administrering och användning av Magnesia inuti är det nödvändigt att övervaka den gravida kvinnans tillstånd, eftersom ju mer läkemedel som används desto högre är risken för biverkningar. Under användningen av läkemedlet övervakar läkarna patientens hjärt- och lungaktivitet, liksom hennes elektrolytbalans med hjälp av blod- och urintester..

Interaktion med andra läkemedel

Du kan endast använda läkemedlet enligt anvisningar från en läkare, samtidigt som du tar hänsyn till dess interaktion med andra läkemedel. Magnesia är en kalciumantagonist, av detta skäl neutraliserar kalciumklorid eller kalciumglukonat agensverkan, vilket gör att det används vid överdosering. Magnesium- och kalciumberedningar injiceras i olika vener.

Diuretika kan orsaka för lite eller för mycket magnesium i kroppen. Läkemedlet ska användas med försiktighet tillsammans med läkemedel som sänker centrala nervsystemet. I närvaro av njurpatologier används magnesia inte mer än 20 mg under 2 dagar.

Användning av magnesiumsulfat kan orsaka illamående och kräkningar

Kontraindikationer

Magnesia under graviditeten ger inte bara fördelar utan också skada. Det är förbjudet att använda drogen i följande fall:

  • lågt blodtryck;
  • njursvikt;
  • tarmobstruktion;
  • bradykardi;
  • andningsdepression;
  • period före förlossningen
  • atrioventrikulärt block
  • rektal blödning
  • uttorkning.

Biverkningar manifesteras på detta sätt:

  • bradykardi;
  • sänka blodtrycket
  • kräkningar
  • ökad svettning
  • uppblåsthet
  • spastisk smärta
  • törst;
  • illamående;
  • cefalalgi;
  • arytmi;
  • asteni;
  • känner sig orolig
  • magbesvär;
  • polyuria;
  • minskning av kroppstemperaturen
  • depression av centrala nervsystemet
  • rodnad i ansiktet
  • asteni.

Biverkningar kan också påverka barnet:

  • En nyfödd kan ha symtom på magnesiumförgiftning, som manifesteras i andfåddhet, neuromuskulär depression. Detta händer när man använder intravenösa droppare hos en gravid kvinna strax före förlossningen..
  • När intrauterint förvärvat magnesiumsulfat kombineras med antibiotikumet gentamicin, som administreras efter förlossningen och tränger in i bröstmjölk, kan andningsdepression uppträda hos den nyfödda..
  • Långvarig intravenös administrering kan orsaka ihållande hypokalcemi och medfödda rakitis hos fostret.

Recensioner

Nedan följer kvinnors recensioner av användningen av magnesium under graviditeten.

Under första trimestern, cirka två veckors graviditet, steg mitt blodtryck kraftigt. En ambulans anropades, läkarna injicerade en injektion av magnesium intramuskulärt. Injektionen är mycket smärtsam, varefter jag fick feber. Barnet föddes i tid utan avvikelser.

Under graviditetens andra trimester sattes jag på droppare med magnesia, jag hölls på sjukhuset i 8 dagar. Barnet föddes två veckor tidigare än förfallodagen, men jag tror att detta inte är kopplat till droppare.

Under tredje trimestern ordinerades droppar med magnesia för ödem. Efter 2 veckors behandling sjönk svullnaden, men efter behandlingen kände jag mig illa under lång tid.

Du kan bara använda droppar eller injektioner med magnesium under graviditeten enligt din läkare. Var medveten om biverkningarna för den gravida kvinnan och fostret. Enkel graviditet och förlossning för dig!

Forum för föräldrar

Författare Ämne: Magnesia. Vem droppade?
Inessita
Deltagare


Ämnen: 31
Meddelanden: 3270
På forumet sedan 01/03/06
05/19/08 15:49 Frågan uppstod efter dagens resa till LCD-skärmen. Jag ordinerades 5 droppar magnesia, 5 kuber saltlösning vardera. Jag läste information på Internet. Enligt kliniska studier finns det inga biverkningar på fostret. Men i beskrivningen av läkemedlet står det att gravida kvinnor ordineras det med försiktighet om risken för hot om avbrott är högre än risken för exponering för fostret, och i vissa beskrivningar i kontraindikationerna står det "kontraindicerat under graviditet." Någon kan berätta något om detta? Jag kommer att vara väldigt tacksam, för jag kommer att droppa från i morgon, och jag är mycket orolig om jag kommer att skada barnet med dessa droppar.
Ledimari
Deltagare

Ämnen: 1
Inlägg: 663
På forumet sedan 2007-11-14
05.19.08 16:08
Inessita, de gav mig också 5 droppar magnesia på ett dagsjukhus med hotet om för tidig födelse i samband med ton, magnesia hjälpte. Med mig var en hel avdelning av tjejer, som också fick magnesia, någon från ton, någon från ödem, gravida kvinnor ordineras nu mycket ofta. Det enda jag kan säga är att inte alla lätt tål det. från det sjunker trycket väldigt mycket och det finns svaghet, yrsel. Det är nödvändigt att ligga längre efter dropparen, inte att gå upp och gå direkt. Innan det fick jag magnesiuminjektioner, men det gör väldigt ont.
koy78
Deltagare
Ämnen: 7
Inlägg: 1053
På forumet sedan 09/08/05
05/19/08 16:40
Vid ett tillfälle droppades magnesia med en ton (3 droppar). I själva verket inte särskilt bra efter det - inte alla tolererar det bra. Och vad sägs om kontraindikationer, så i nästan alla läkemedel skriver de "med försiktighet för gravida kvinnor." Så magnesium används mycket, mycket allmänt för graviditet. Oroa dig inte.
Ljuv
Deltagare

Ämnen: 73
Meddelanden: 5707
På forumet sedan 08/01/07
05.19.08 17:26
Och de droppade till mig. Sankt Petersburg hjälpte mycket - en sådan kulturstad att även fåglar, flygande, uthärda)
KazaN
Deltagare

Ämnen: 5
Inlägg: 114
På forumet sedan 14/02/08
05.19.08 17:32
Inessita och jag fick en dropper i allmänhet under 2-3 veckor som om det fanns ett hot. men sedan drog jag slutsatsen att jag bara var tvungen att ta mer från mig, tk. lärt sig att magnesium i de tidiga stadierna, att en död grötomslag
Lyulyasha
Deltagare

Ämnen: 19
Inlägg: 2214
På forumet sedan 24/11/06
05/19/08 17:55
De droppade till mig från ett tidigt datum. Magnesia är en universell medicin för kvinnor. Magnesium är en kalciumantagonist som orsakar muskeltonus. Magnesia (närmare bestämt magnesiumsulfat (om jag inte tar fel) lindrar tonen för jämn slemhinnor (inklusive livmodern). + Hjälper njurarna att fungera bra (lindrar svullnad i de senare stadierna) Det hjälper verkligen, jag droppades upp till 20 kubikmeter per 400 ml fysiologisk Injicerat i röven (detta är tenn). Droppande är bättre än att injicera, åtminstone för mig. Det är obehagligt att trycket sjunker. Kakao sparades, liten med en kopp kaffe.
* Nika *
Deltagare

Ämnen: 4
Inlägg: 952
På forumet sedan 09/08/07
05/19/08 18:50
Jag injicerades precis. i de tidiga stadierna när de hotas. Nu ligger den som hotades på soffan och gäspar. En helt frisk baby. Oroa dig inte!
När det gäller "det gör ont": Jag injicerades med två injektioner i olika halvskott. Jag var också rädd och sjuksköterskan berättade inte för mig var vad. Och sedan frågade hon "Tja, var gör det ont?" Jag gissade inte Så, alla har olika.
Hälsa för dig och den lilla mannen! Om du vill få Gud att skratta, berätta för honom om dina planer :)
arina
Deltagare
Ämnen: 12
Inlägg: 310
På forumet sedan 28/12/04
05/19/08 18:55
Jag droppades vid 33-34 veckor med hotet om för tidig födsel. Hur många jag inte kommer ihåg. Tålde dåligt, särskilt i början. Vad hjälpte - jag vet inte, men jag föddes vid 40 veckor.
Inessita
Deltagare


Ämnen: 31
Meddelanden: 3270
På forumet sedan 01/03/06
19.05.08 21:37
Tjejer, tack så mycket för dina svar. Mycket lugn. Det här är till dig
Sonya
Deltagare


Ämnen: 44
Meddelanden: 4658
På forumet sedan 03/08/05
05/19/08 22:25
Inesita, bara första trimestern fick jag inte med magnesia (och sedan fanns det injektioner). Jag kan inte ens räkna hur många droppar jag har droppat + en massa injektioner. För att vara ärlig kunde jag helt enkelt inte leva utan magnesia, och om det inte var för dropparna, skulle jag ha utstått en stor fråga eller inte. Barnet skulle inte ha påverkats. Så oroa dig inte om du måste droppa många av dem. Magnesia är en sak!

PS I de sista etapperna försökte de överföra mig till Ginepral, men magnesia tolererades bättre. Medfödd analfabetism. Ursäkta mig!

Sonya
Deltagare


Ämnen: 44
Meddelanden: 4658
På forumet sedan 03/08/05
05/19/08 22:28
Förresten, gör dig redo att de vilar under dropparen i 2-2,5 timmar först, men då vänjer de sig vid det och på 2-3 kursen (om det föreskrivs) påskyndar flickorna själva och gräver på 30-40 minuter Medfödd analfabetism. Ursäkta mig!
Inessita
Deltagare


Ämnen: 31
Meddelanden: 3270
På forumet sedan 01/03/06
05/19/08 22:53
Tack, Sonya. Jag har redan frågat runt med mina bekanta - så det verkar ha lugnat sig - många droppar med det och alla har det bra
koy78
Deltagare
Ämnen: 7
Inlägg: 1053
På forumet sedan 09/08/05
20.05.08 22:07
Sonya och jag, tvärtom, tillbringade hela graviditeten på gineprale (det var lättare än magnesia))) (gräl, vilket inte är helt om ämnet)
Asishai
Deltagare


Ämnen: 31
Inlägg: 1913
På forumet sedan 2006-06-19
05/20/08 23:19
Jag fick dropppiller med magnesia under en period av 28-30 veckor. efter flytten ökade tonen och dropparna hjälpte verkligen mycket! flög som en fågel! oroa dig inte! lyssna på gott humör!
det enda, när de lägger det för första gången, observerar de reaktionen och dropparen varar minst en halvtimme.
NataDok
Deltagare


Ämnen: 24
Inlägg: 2059
På forumet sedan 01/11/05
05/20/08 23:46
Jag fick 2 droppare under en period av 32 veckor. Oroa dig inte! Det enda, jag var inte bra på henne, för hon sänker trycket som.
Inessita
Deltagare


Ämnen: 31
Meddelanden: 3270
På forumet sedan 01/03/06
05/20/08 23:48
Idag droppade de för första gången, proceduren varade 1 timme, låg sedan stilla, huvudet lämnade naturligtvis länge, cirka 2 timmar var fortfarande tungt, men det slutade sippa och stickande mage. Och barnet är mer aktivt idag. tack för stödet!

LÄGG TILL ETT MEDDELANDE:

Endast registrerade användare kan skicka meddelanden.
Logga in med ditt användarnamn och lösenord eller Registrera.

Uppmärksamhet!

Informationen som publiceras på forumet är inte en guide för självmedicinering och ersätter inte medicinsk rådgivning!

Annonser är förbjudna i forumet. Annonsmeddelanden raderas av moderatorn.
Webbplatsadministrationen ansvarar inte för informationen som publiceras på forumet.

I vilka fall används Magnesia under graviditeten och hur det kan vara farligt?

Uppkomsten av problem under graviditeten innebär en lång behandling. Det vanligaste läkemedlet som läkare använder för att upprätthålla hälsan hos mödrar och barn är Magnesia. Men många blivande mödrar är oroliga för att han inte skadar barnet. I vilka fall används Magnesia under graviditeten, och hur fungerar det??

  1. Magnesia dropper under graviditet - är det möjligt?
  2. När läkemedlet injiceras intramuskulärt?
  3. Biverkningar av läkemedlet i de tidiga stadierna, under andra och tredje trimestern
  4. Recensioner om Magnesia

Magnesia dropper under graviditet - är det möjligt?

Utnämningen av en sådan dropper görs för att eliminera komplikationer och missfall. Vad föreskrivs en dropper med Magnesia under graviditeten:

  • normalisera högt blodtryck
  • slappna av musklerna
  • ta bort överflödig vätska från kroppen;
  • mätt med magnesium;
  • har en lugnande effekt.

Magnesia intravenöst under graviditeten är oumbärligt om en kvinna ofta lider av kramper, det finns problem med blodkärlen och ödem uppträder. Under många år i rad har alla gravida kvinnor på sjukhuset injicerats med detta läkemedel. I vissa fall är det bara användningen av magnesiumsulfat som hjälper till att förhindra risken för missfall. Se till att läkaren använder en lång nål och injicerar läkemedlet långsamt under proceduren, eftersom om injektionen inte är tillräckligt djup kommer huden att dö av.

Elektrofores kan ordineras, särskilt om det finns en benägenhet för trombofilit. Pulvret används endast i fall av förstoppning, eftersom det är ineffektivt. Intramuskulära injektioner av Magnesia slappnar av släta muskler, lindrar hypertonicitet i livmodern. Intravenösa läkemedel minskar aktiviteten hos ämnen som överför impulser från nervsystemet till perifera nerver, vilket tar bort spasmer, kramper och sänker blodtrycket.

När läkemedlet injiceras intramuskulärt?

För att läkemedlet ska manifestera sig så mycket som möjligt injiceras det intramuskulärt eller intravenöst. Det finns ett annat sätt att ta läkemedlet - i pulverform. Men det är inte tillräckligt effektivt, eftersom magnesiumsulfat praktiskt taget inte kommer in i blodomloppet från tarmen..

Intramuskulära injektioner av Magnesia under graviditet ordineras endast under andra och tredje terminen, mängden av en injektion bör inte vara mer än 20 ml. Läkemedlet administreras intramuskulärt för att undvika:

  • blodproppar;
  • allmän förbättring av tillståndet
  • minska risken för för tidig födsel
  • minskar den ökade tonen i livmodern.

Biverkningar av läkemedlet i de tidiga stadierna, under andra och tredje trimestern

Injektioner av läkemedlet ska endast användas i svåra fall eller med särskilt behov. I de tidiga stadierna kan vissa biverkningar förekomma:

  1. Illamående och kräkningar. Kroppen kommer att försöka avvisa läkemedlet, så det är mycket viktigt att använda en liten mängd vid första användningen..
  2. Huvudvärk. Du bör inte ta mediciner som lindrar smärta, det är bättre att vänta tills effekten av Magnesia upphör.
  3. Tryckfall. I det här fallet är det viktigt att omedelbart konsultera en läkare och inte försöka öka det själv..
  4. Yrsel och trötthet. Därför är det viktigt att vila och försöka röra sig mindre när biverkningar av en gravid kvinna uppträder..
  5. Diarré och flatulens. Så att sådana symtom inte manifesterar sig starkt är det lämpligt att korrigera din kost och äta i små portioner.

Under andra och tredje trimestern kommer det att finnas liknande biverkningar, men det kan finnas en risk för för tidig födsel. I de tidiga stadierna kommer Magnesia endast att behövas i svåra situationer, till exempel risken för placentavbrott eller missfall. Detta är en mycket viktig punkt, eftersom läkemedlet tränger mycket djupt in och kan skada barnets utveckling i början av graviditeten..

Du kan använda Acyclovir under graviditeten, vilka analoger kommer att ersätta läkemedlet?

Läs om hur du använder Ingalipt under graviditeten och vad du ska frukta under behandlingen här.

Recensioner om Magnesia

Jag blev inlagd på sjukhuset på grund av ödem och högt blodtryck. Läkaren ordinerade omedelbart detta läkemedel. Han gav mig huvudvärk och kände mig dålig. Läkaren trodde att det var från Magnesia, så han bytte medicin. Det blev lättare, bara nästa dag fostervatten kvar, även om termen var 7 månader.

Irina, 29 år gammal:

Blodtrycket ökade och jag ordinerades Magnesia. Jag var mycket orolig, för jag har också takykardi. Men efteråt blev det mycket lättare för mig, medicinen passade mig. Det viktigaste är att droppa långsamt.

Anastasia, 25 år:

De ordinerade en droppe Magnesia vid 38 veckors graviditet. Första gången var allt bra. I det andra sjönk trycket kraftigt, illamående började, det var svårt att andas. De började droppa i förlossningsrummet. Jag led länge eftersom det var dålig arbetskraft, så de bestämde sig för att göra kejsarsnitt.

Ekaterina, 31 år gammal:

På grund av svårt ödem fick jag 3 kg, det var väldigt dåligt. Jag ordinerades magnesiumsulfat. Efter dropparen var mitt huvud lite yr, men till slut, på en vecka, försvann all svullnad och började må bra. Det fanns inga problem med förlossningen.

Anna, 35 år gammal:

Hela mitt liv har jag högt blodtryck. Men vid 22 veckors graviditet steg trycket ännu högre, så läkaren ordinerade genast magnesiumsulfat. Strax efter injektionen återgår mitt blodtryck till det normala. Varje dag jag går igenom denna procedur uppträdde inte biverkningar, allt är bra.

Magnesia under graviditeten används av läkare för varje gravid kvinna. Men inte varje organism kan ta drogen utan att skada sig själv. Användningen av ytterligare läkemedel bör endast utföras när det behövs, när barnets eller mammans liv hotas.

Vad är magnesium i kroppen för mer information om videon:

Vad är en dropper av magnesia för under graviditeten

Under hela graviditetsperioden kan det finnas situationer då en kvinna eller hennes ofödda barn behöver behandling.

Bland de olika mediciner som kan ordineras till den blivande mamman är inte den sista platsen upptagen av magnesium under graviditeten. Om en gravid kvinna hamnar på sjukhuset kommer det definitivt inte att göra utan administrering av läkemedlet magnesiumsulfat.

Indikationer för användning av läkemedlet

Magnesiainjektioner under graviditeten har ett antal användbara egenskaper som hjälper till att läka vissa sjukdomar och tillstånd hos kvinnor i position och förhindrar också eventuell graviditetsavbrott och utveckling av komplikationer.

Låt oss ta en närmare titt på varför magnesia droppare används under graviditeten:

  • hjälper till att slappna av blodkärlens väggar;
  • normaliserar blodtrycket
  • en dropper med magnesia lindrar hypertonicitet under graviditeten;
  • hjälper till att slappna av musklerna;
  • har en lugnande effekt
  • eliminerar kramper;
  • magnesium under graviditeten förbättrar det allmänna välbefinnandet;
  • lindrar svullnad, främjar snabb avlägsnande av överflödig vätska från kroppen.

Således används magnesium under graviditet i följande fall:

  • det finns en möjlighet till för tidig födelse;
  • förekomsten av gestos
  • allvarliga krampanfall
  • brist på magnesium;
  • högt blodtryck
  • epileptiska anfall;
  • stagnation av urin;
  • behovet av att ta bort tungmetaller från kroppen.

Behandlingsmetoder med hjälp

AdministreringssättEffekter på kroppenAnledning till utnämning
1. IntravenösIntravenös administrering av magnesium under graviditet kan minska aktiviteten hos ämnen som överför impulser från nervsystemet till perifera nerver. Tack vare denna effekt normaliserar magnesium under graviditeten blodtrycket, lindrar kramper..Krampanfall, högt blodtryck
2. IntramuskulärtAnvändningen av magnesium intramuskulärt under graviditeten hjälper till att slappna av släta muskler. Således kan injektioner av magnesium under graviditeten lindra hypertonicitet i livmodern..Livmoderns hypertonicitet
3. PulverInstruktionerna för användning av magnesia under graviditeten indikerar att det kan ha en laxerande effekt, eftersom detta ämne praktiskt taget inte kommer in i blodomloppet från tarmen..Förstoppning
4. Elektrofores med magnesium under graviditetenMagnesia hämmar förökning av nervimpulser till perifera nerver, men kännetecknas av en mindre grad av effekt.Anlag för tromboflebit, eklampsi, ödem

Magnesia kan ordineras tidigt under graviditeten. De viktigaste indikationerna för dess användning är:

  • problem med missfall
  • för tidigt placentaabstans
  • brist på magnesium i kroppen.

Om någon av ovanstående patologier inträffar fattas ett omedelbart beslut att eliminera den, för vilken magnesia droppas under graviditeten. Injektioner i sådana fall ges mycket sällan..

Normalisering av blodtrycket med magnesium

Det bör noteras att vid livmoderns ton under graviditeten ordineras magnesia endast i injektioner. Denna procedur har sina egna egenskaper..

  1. Processen är ganska smärtsam och ger många obehagliga känslor. Felaktig administrering kan orsaka en inflammatorisk process och därefter vävnadsdöd..
  2. Före injektionen värms lösningen först.
  3. För proceduren är det absolut nödvändigt att använda en lång nål.
  4. Läkemedlet injiceras mycket långsamt, precis som i en dropper.

Faror med att ta detta läkemedel

Om din läkare har ordinerat magnesiumsulfat åt dig, var noga med att fråga om biverkningar. Naturligtvis är hypertonicitet för den blivande mamman och barnet mycket farligare än detta läkemedel, men inga studier har utförts om läkemedlets effekt på barnet.

Intravenöst dropp

Man har alltid trott att långvarig användning av produkten bekräftar dess säkerhet..

Det är värt att notera att vissa experter i allmänhet är emot användningen av magnesia, eftersom de är säkra på att det gör mer skada än nytta. Men läkemedlet ordineras till nästan alla gravida kvinnor som av olika anledningar hamnar i en sjukhussäng..

Det finns ett antal biverkningar som kan uppstå när magnesium tränger in i en gravid kvinnas kropp.

  1. Huvudvärk.
  2. Överdriven svettning.
  3. Dåsig stat.
  4. En ökad känsla av ångest.
  5. Kräkningar.
  6. Lågt blodtryck.
  7. Känner mig svag.
  8. Talstörningar.

Det finns också några funktioner i samband med utnämningen av läkemedlet:

  • användningen av magnesiumsulfat vid lågt tryck är kontraindicerat, en tydlig blodtryckssänkning är den främsta orsaken till att läkemedlet dras tillbaka;
  • intaget av kosttillskott, kalcium och magnesia är kontraindicerat;
  • det är nödvändigt att noggrant observera dosen av läkemedlet, eftersom om dosen överskrids kan det fungera som ett läkemedel: andningen störs, tillförseln av syre till fostret är svårt;
  • kortvarig användning av magnesium under graviditet anses vara ofarlig för modern och barnet endast i de senare stadierna, under första trimestern är läkemedlet kontraindicerat;
  • under prenatalperioden är införandet av magnesia också kontraindicerat. Därför måste läkaren sluta ta detta läkemedel strax före förlossningen, annars förhindrar det att livmoderhalsen öppnas.

En biverkning av att ta är sömnighet

Vid förskrivning av läkemedlet bör alla möjliga risker för den blivande mamman och barnet beaktas, eftersom magnesiumsulfat har mycket betydande biverkningar. Det är därför detta läkemedel ska användas under strikt övervakning av specialister, strikt enligt instruktionerna i enlighet med doseringen.

Vad tycker patienterna?

Tänk på recensionerna av kvinnor som tog magnesium under graviditeten och ta reda på deras åsikt om läkemedlet.

Jag har högt blodtryck i livet. Före graviditeten genomgick jag en grundlig undersökning, hela tiden under en noggrann övervakning av en läkare. Vid 22 veckors graviditet överskred trycket alla normer, så ett akut sjukhusvistelse genomfördes. Jag injiceras nu med magnesiumsulfat intravenöst varje dag. Det finns inga obehagliga förnimmelser, trycket återgår omedelbart till det normala, men efter injektionerna är hälsotillståndet helt enkelt äckligt. Detta beror troligen på en minskning av trycket..

Graviditeten gick bra, det fanns inga avvikelser. Vid den 29: e veckan kände jag smärta i nedre delen av buken, kraftigt dragit. Jag kom till läkaren - sätt livmoderns hypertonicitet. Drack en läkemedelskurs - det hjälpte inte. Läkaren skickade honom till sjukhuset. De började genast sätta in injektioner av magnesia. De injiceras mycket långsamt, nästan som en dropper. Förnimmelserna är väldigt obehagliga, prästen gör ont överallt - jag kan inte gå upp. Åtgärden är dock ganska effektiv - tonen gick snabbt.

Bokstavligen vid 8: e graviditetsveckan uppträdde fruktansvärt ödem. Min gynekolog har alltid rekommenderat att dricka mindre vätska, äta mindre mat som innehåller mycket vatten. Jag följde alla rekommendationer, men svullnaden ökade bara. Kanske var det hela i den fruktansvärda värmen - det var +32 grader ute. Generellt var jag på sjukhus med svårt ödem. Min vikt ökade till och med 3 kg från detta överskott av vätska. Sjukhuset fick magnesiumsulfatdroppar. Det fanns inga obehagliga känslor, bara ibland efter proceduren kände jag mig lite yr. Men effekten var nästan omedelbar! Svullnad försvann på en vecka! Jag rekommenderar inte att ta detta läkemedel utan att rådfråga läkare, eftersom det har för många biverkningar. Barns hälsa är mycket dyrare.

Hon behandlades för högt blodtryck. I princip hade jag alltid en norm på 140/90, men när jag bar på en bebis sa gynekologen att det var mycket farligt. Det finns praktiskt taget inga droger. Först följde jag några av läkarens rekommendationer, men lagde fortfarande regelbundet för att spara. Sedan fick han behandling med högt blodtryck. De sätter magnesia. Det var hög svaghet, slöhet, jag ville sova hela tiden. Drogen är dock väldigt effektiv: efter ett par dagar avbröts den - trycket sjönk väldigt mycket! Var därför försiktig med detta botemedel och ta det inte själv! Stor risk för dig och ditt barn.

Vid första födseln injicerades jag med magnesiumsulfat på grund av för tidig födelse - jag föddes vid 33 veckor. Arbetsaktiviteten varade hela dagen! Jag trodde att slutet redan skulle vara. Trycket sjönk väldigt mycket, jag kunde inte gå. Om jag kan uttrycka det, kryp jag nerför korridoren. Kanske hjälper det här läkemedlet med vissa indikationer, men du kan skada dig själv irreparabelt. Experimentera aldrig själv - mycket hälsofarligt.

Hon led ofta av kramper. Ingenting fungerade. Under bärandet av ett barn blev det helt enkelt outhärdligt - ibland kunde jag inte komma hem. Gynekologen föreslog sjukhusvistelse, där de omedelbart började sätta mig magnesiumsulfat. Läkemedlet är effektivt, även om det har många biverkningar. Jag var orolig om det skulle vara bra att föda. Jag gick igenom en hel kurs och kramperna återvände aldrig till mig. Var därför inte rädd att lita på din läkare, kanske är allt bara det bästa..

Om författaren: Borovikova Olga

Det Är Viktigt Att Veta Om Planering

Är graviditet möjlig efter laparoskopi?

Nyfödd

Graviditet efter laparoskopi utförs av en obstetriker-gynekologVad är laparoskopiInte alla kvinnor blir gravida strax efter att de slutat använda preventivmedel. När befruktningen inte sker under lång tid rekommenderas det att de genomgår de enklaste undersökningarna - att testas för könsinfektioner, att genomgå en ultraljud av bäckenorganen.

Ingen viktökning under graviditeten

Analyser

Vad är viktökning under graviditeten??I genomsnitt ökar en kvinna från 10 till 12 kg under en niomånadersperiod. Det kan tyckas att detta är mycket, så du måste förstå varifrån dessa siffror kommer:

Vilken graviditetsvecka föder de oftast och vad beror det på??

Uppfattning

Varje blivande mor vill veta när hennes födelse kommer att äga rum. Och ett exakt svar på den här frågan är endast möjligt om ett kejsarsnitt planeras av medicinska skäl, och ett datum har redan fastställts för det.

Diabetes mellitus under graviditet: rekommendationer och dagbok

Nyfödd

29 november 2019Samråd genomförs av anställda vid Institutionen för endokrinologi och diabetologi vid fakulteten för ytterligare yrkesutbildning vid den federala statens autonoma utbildningsinstitution för högre utbildning "Ryska nationella forskningsmedicinska universitetet uppkallat efter NI Pirogov" från Ryska federationens hälsoministerium..